lclass=
logo class=
beleclass=
logo class=
loclass=
logo class=
logo class=
Accent (1) ALMS (1) Audi (3) Australia (1) BMW (2) bmw múzeum (1) Brabham (1) Bristol Motor Speedway (1) bukócső blog (1) Can Am (1) Carl (1) Carlos Sainz (1) Chandhok (1) Citroen (1) Dale Earnhardt Jr. (1) Dale Ernhardt (1) Danica (1) Danica Patrick (1) Daytona (2) daytona 500 (1) DeltaWing (1) dirt track (1) DTM (2) e-tron quattro (1) Edwards (1) Eldora Speedway (1) első (1) ERC (1) ESPN (1) F1 (3) Facebook (1) feltámadás (1) Ferrari (1) FIA GT (1) Ford (2) Fuji (1) Fukuzawa (1) Fushida (1) Fusion (1) Giovanna Amati (1) Grand-Am (1) Group 7 (1) Hamilton (1) Hiroshi (1) Holden (1) Hyundai (1) i20 (1) indafotó (1) IRC (1) Jamie Whincup (1) Jimmie Johnson (1) Kankkunen (1) Kasey Kahne (1) Kawai (1) Las Vegas (1) Lella Lombardi (1) Le Mans (2) Loeb (1) Lotus (1) Manuel Reuter (1) March (1) Maria de Villota (1) Maria Teresa de Filippis (1) Mark Martin (1) Maserati (1) Matt Kenseth (1) Mazda6 (1) McLaren (2) McRae (1) Melbourne (1) Mercedes-Benz (2) Mercedes-Benz CLR (1) Minoru (1) Moffatt (1) nascar (1) NASCAR (6) NASCAR Camping World Truck (1) Nationwide (1) NHRA (1) Nissan (1) Nogaro (1) Opel Astra V8 Coupé (1) összefoglaló (1) Patrick (1) Peter Dumbreck (1) Peugeot (1) Peugeot 208 T16 (1) Peugeot 905 (1) Philip Island (1) Pikes Peak (1) Porsche (1) Pye (1) Raikönnen (1) random car (1) random circuit (1) Robert Kubica (1) Rolex 24h (1) Rosberg (1) Sachio (1) Sebastien Loeb (2) Sebring (1) Senna (1) speedway (1) Subaru (1) Susie Wolff (1) Suzuka (1) Suzuki SX4 (1) Tony Stewart (1) Toyota 7 (1) Turán Frigyes (1) V8 Supercar (2) V8 Supercars (1) versenynaptár (1) Webber (1) WRC (2) WSCC (1)

2013.03.19. 16:50 Bukócső Blog

Hétvégi Összefoglaló - I. (ausztrál események)

Végre el lehet mondani, hogy elkezdődött az idei motorsport szezon teljesen és visszavonhatatlanul, hiszen Melbourne-ben lezajlott az első F1 nagydíj, azon kívül volt meg V8 Supercar, ráadásul 4 verseny a hétvégén, plusz a már megszokott NASCAR ezúttal Bristol-ban, és az ALMS első 12 órás futama Sebring-ben. A cikk első részében az első kettőről írok kicsit.

ALeqM5gAChaHPpYw-8QFjLDTlmcyq7ZGjA.jpgRaikkönen nyert, úgyhogy nagyon örül.

Az F1-ről kevesebbet szólnék, de pár dolgot azért muszáj megemlítenem. A Lotus meg Raikkönen nagyon profin, igaz látszólag viszonylag könnyen nyerte az 58 körös futamot, aminek az utolsó jelentős hányadát az élen töltötte nagy boldogan. Örülök a Lotus sikereinek, talán a kedvenc csapatom, és kedvenc pilótám (Grosjean, mindenféle negatív visszhangok és a mostani 10. hely ellenére) is ott megy ugye, de persze talán jobb lenne pártatlannak maradni, ha objektív akar lenni az ember, bár a Red Bull/Vettel párosról alkotott véleményemnek már sikerült hangot adnom egyszer, mindegy. Az továbbra is igaz. Alonso második lett, az autó látványosan sokkal jobb, mint tavaly ilyenkor, így nem csoda, ha a Ferrari feltámadását hangoztató írásokba belefut az ember a neten, pláne, hogy Massa is mintha magára talált volna, de én azért még nem örülök ennek ennyire. Vettel harmadik lett sajnos, erről talán elég is ennyi. A másik „feltámadt” csapat talán a Mercedes lehet, Hamilton 5. helye erre utalhat, Rosberg kiesése meg pont hogy nem. Valahogy elromlik mindig az a kocsi, hiába mentek jók a teszteken, de azért tény, hogy mintha Hamilton jót tenne a csapatnak, Malaysia után többet tudunk majd.

_66441605_pastor_maldo_getty976.jpgPastor Maldonado

A McLaren borzasztó. Állítólag vissza akarnak térni a tavalyi kocsihoz, mert ez annyira nem, de szerintem azért ez túlzás, mindenesetre nem mentek jól sajnos (Button 9., Pérez 11.). Szintén sajnáltam Hülkenberg-et, még csak el se rajtolt, pedig a Sauber a másik csapat, aminek szorítok, így Gutiérrez 13. helye sem boldogít, de hát a gyerek először ment élesbe futamon, úgyhogy szerintem idővel teljesen jó lesz. Sajnáltam Maldonado-t is, de inkább csak mosolyogtam mikor megcsusszant a Williams-el. Adrian Sutil pedig nagyon jó. Egy lebegő felfüggesztettel a feje fölött, egy év kihagyás után szépen terelgette a Force-India-át, nem tudom, hogy ez a lendület átmeneti-e, vagy mag marad még sokáig - jó lenne. Szóval jó volt ez a Melbourne, s ráadásul most hétvégén is lesz mit nézni. (Az még eszembe jutott, hogy Webber milyen fakezű a rajtoknál, például most is az volt.)

3477_454877617917468_195448487_n.pngAdathalmaz, tanulmányozásra. Kösz Pirelli.

Az hagyján, hogy Forma 1, de a hétvégén a V8 Supercar széria autói is köröztek itt, ráadásul 4 futam is volt a hétvégén, igaz, a bajnokságban pontot nem érő versenyek voltak. Pénteken mindkét futamon Fabian Coulthard nyert, meg aztán szombaton is a Lockwood Racing Commodore csapattal, a vasárnapi futamot pedig egy „rookie”, Scott McLaughlin nyerte. Coulthard nagyon örült, s a győzelmét a 2011-ben elhunyt, háromszoros New Zealand Touring Car Championship bajnok, Jason Richards emlékének ajánlotta, aki ’98, ’99 és 2001-ben is megnyerte a bajnokságot. Később ez a széria lett a mostani V8 Supercar (erről írtam még pár hete). Borzolta a kedélyeket később a paddock-ban James Moffatt és Scott Pye esete, akik a harmadik futamon történt ütközés miatt konfrontálódtak a futam után, s Moffatt-ot végül megbüntették 5000 dollárra, mivel lökdöste Pye-t és egyéb fizikai kontaktusba keveredett a csapat tagjaival, amik nem baráti ölelések voltak gondolom, és ezt tiltott a szabályok szerint. Megharagudtak egymásra, láttunk már ilyet. Egyébként volt még egyéb büntető szankció is a versenybírák részéről a hétvégén, ugyanis 8 autón a gyújtásszabályzó szabálytalanul lett beállítva, így a negyedik futamról eltiltották őket, köztük Jemie Whincup, Scott Pye, Craig Lowndes, Todd Kelly is kizárást kapott. A teljes futamokat meg lehet nézni Youtube-on, érdemes.

Moffatt és Pye csúszkál picit

Nico Rosberg Q1-es köre. Az eső miatt vasárnapra halasztották a Q2 és Q3-at

 - hapci -

(fotók: google.com; bbc.co.uk; pirelli.com)

Szólj hozzá!

Címkék: Ferrari F1 Melbourne McLaren Lotus Hamilton Rosberg Raikönnen V8 Supercar Moffatt Pye


süti beállítások módosítása